Wie heeft er per week gemiddeld een uurtje tijd om voor Stichting Kamaria naar school onze secretaris te zijn? Onze oud-secretaris Barbara is uitgevlogen naar Frankrijk, vandaar dat we iemand nieuw zoeken. 

Kamaria naar school zorgt er voor dat tienermeisjes van de Masai in Kenia onderwijs kunnen volgen. Voor deze meisjes maakt onderwijs een wereld van verschil. Thuis groeien ze op in een onveilige en ongezonde omgeving in de middle of nowhere waar een kindhuwelijk en besnijdenis op de loer liggen. Op school krijgen ze onderwijs en verblijven ze op een internaat in een veilig leefklimaat met voldoende voeding en medische zorg. In 2017 gingen de eerste twee meisjes, Grace en Margaret naar school. Ze hebben vorig jaar examen gedaan en zijn sinds kort gestart met een vervolgopleiding. Inmiddels ondersteunen we in totaal 14 meisjes, eind april begint het nieuwe schooljaar en start het 15e meisje. Ze zijn stuk voor stuk enorm blij met de steun die wij ze geven en met de toekomst die voor hun ligt. Het is heel dankbaar werk en het maakt ons trots op ‘onze’ meiden. 

Als secretaris maak je deel uit van het bestuur dat bestaat uit voorzitter Judith Roeleveld en penningmeester Cristel Weber. We vergaderen 3x per jaar, mede door corona meestal online. Als secretaris maak je de agenda en notulen voor deze bestuursvergaderingen en verzorg je de post en beantwoord je de algemene mails. Daarnaast vragen we je jouw talent in te zetten voor bijvoorbeeld het werven van fondsen. Of dat nu het organiseren van een sponsoractie, netwerken of berichten maken voor sociale media of iets anders is. Als het maar bij jou past.  

We hopen van harte dat het zijn van secretaris jou of iemand uit je omgeving aanspreekt. Voor meer info en interesse kun je contact opnemen met Judith Roeleveld (info@kamarianaarschool.nl). Natuurlijk kun je ook onze website bekijken: www.kamarianaarschool.nl. Hartelijk dank alvast!