Jaarverslag

Voor onze meisjes maakt onderwijs een wereld van verschil

Een jaar als nooit tevoren

Jaarverslag 2020

2020 werd een jaar als nooit tevoren. De hele wereld was in rep en roer. In ban van het coronavirus. Ook in Kenia. In maart werden net als in Nederland alle scholen gesloten, ook al waren er nog maar 3 besmettingen. Onze meisjes moesten naar huis. Dat waren spannende tijden. Want zouden ze wel in veiligheid blijven? In die barre tijden, ook economisch gezien, had uithuwelijking zomaar kunnen gebeuren. Veronicah en Naomi van onze lokale partner AJAM hielden zo veel als dat kon contact met moeders en dochters en dus een oogje in het zeil.   

Toch kon het gebeuren dat een van de meisjes misbruikt werd en zwanger raakte. Dat voelt als een steek in je hart. Mijn moedergevoel voor onze meisjes kwam boven. Want ik heb ze in mijn hart gesloten. Je wilt er op dat moment zijn voor haar, haar in je armen nemen en zeggen ‘het komt goed’.  

Door corona was het ook een jaar met maar weinig activiteiten voor de stichting. Verjaardagsfeesten werden afgeblazen, sponsorlopen gingen niet door. Het werd een jaar met digitale activiteiten zoals Giving Tuesday, maar gelukkig ook de 40-dagenkalender van Margreet en de flessenactie bij de Jumbo. 

We can change the world and make it a better place. It’s in your hands to make a difference.

Nelson Mandela

Ondanks alles was het een goed jaar. Dankbaar voor alle mensen die onze stichting en vooral onze meisjes een warm hart toedragen. Trots op wat we bereikt hebben tot dusver, gemotiveerd om te blijven doorgaan. En bovenal trots op onze 11 meiden Grace, Margaret, Hannah, Tipaya, Hellen, Mercy, Gladys, Sarah, Silviah, Elizabeth en Cicilia. 

Dank jullie wel voor jullie support, voor jullie steun, voor jullie donaties. Dankzij jullie kunnen onze meiden werken aan hun toekomst.  

Hartelijke groet,  

Judith Roeleveld  

Voorzitter