Onze meiden

Dit zijn de meisjes die we steunen.

 Onze eerstejaars

Lydia

Ann

Melody

Jackline

 Onze tweedejaars

Rachael

Faith

 Onze derdejaars

Elizabeth

Elizabeth (2006) startte in januari 2020 met de middelbare school. Elizabeth moest tijdelijk stoppen met school, maar heeft het weer op kunnen pakken in 2022, nu haar situatie het toelaat. Ze is de jongste van 15 kinderen en de enige de nu de kans krijgt een middelbare opleiding te volgen. Haar familie is zeer arm, zeker sinds hun vee is omgekomen door de enorme droogte die elk jaar in Kenia heerst. 

Gladys

Gladys gaat sinds april 2022 naar de middelbare school.

 Onze vierdejaars

Mariamu

Mariamu gaat sinds juli 2021 naar de middelbare school. Ze komt uit een gezin met nog 1 broer en 5 zussen, die allemaal al uitgehuwelijkt zijn. Haar moeder overleed op jonge leeftijd. Vader vertrok. Oma heeft de zorg over Mariamu op zich genomen. Met veel worstelingen is het oma gelukt om haar de basisschool te laten doorlopen. Mariamu is een pientere meid. Op de middelbare school kan ze haar talenten verder ontwikkelen.

Marisa

Marisa gaat sinds juli 2021 naar de middelbare school. 

 Onze examenkandidaten wachtend op de uitslag

Sarah

Sarah (2005) gaat per januari 2020 naar de middelbare school. Ze is een intelligent meisje dat het heel goed deed op de basisschool. Ondanks dat ze elke dag 9 km moest lopen. Meerdere van haar zussen zijn uitgehuwelijkt. Met de bruidsschat betaalt vader het onderwijs van zijn zoons. Nu is het de beurt aan Sarah dankzij onze stichting. Een kans die ze met beide handen heeft gegrepen.

Silviah

Silviah (2006) gaat per januari 2020 naar de middelbare school. Ze is wees en grootgebracht door haar oma. Haar twee oudere zussen zijn al weggeven door haar oom. Dat wilde Sylviah’s oma voor haar voorkomen. Vanwege het gevaar van uithuwelijking woonde Sylviah een tijdje bij maatschappelijk werker Veronicah in huis tot ze naar school kon gaan.

Cicilia

Cicilia (2004) gaat per januari 2020 naar de middelbare school. Haar vader ziet het nut van onderwijs niet in, ook niet voor haar broers. Die zorgen dagelijks voor het vee. Zijn dochters wil vader uithuwelijken. Moeder wil juist graag dat Cicilia naar school gaat. Beiden zijn heel blij dat dat nu lukt via Kamaria naar school.

Onze geslaagden

Hannah

Hannah (2004) gaat sinds januari 2018 naar de middelbare school. Ze is opgegroeid in hetzelfde Masai-dorp als Grace en Margaret, maar in een andere kraal. Vader is in 2015 overleden. Het gezin leeft in extreme armoe. Hannah is het eerste kind uit het gezin dat naar de middelbare school gaat. Tot grote vreugde van haar moeder en Hannah zelf. Haar oom stond al klaar om haar uit te huwelijken. Helaas overleed haar moeder in 2021. In 2022 slaagde zij voor haar examen. Ze woont nu bij een vriendin van haar moeder.

Tipaya

Tipaya (2004) gaat sinds januari 2019 naar de middelbare school. Haar vader heeft totaal vier vrouwen. Haar moeder is de derde vrouw en heeft zes kinderen (twee dochters en vier zoons). Tipaya loopt een groot risico om net als haar zus (2002) besneden en uitgehuwelijkt te worden. Dat ze nu per januari 2019 naar de middelbare school gaat, is haar redding.

Hellen

Hellen (2004) is in januari 2019 gestart. Hellens ouders zijn analfabeet. Haar vader is nog jong, maar is slechthorend. Hellen is de oudste thuis van vijf kinderen. Ze is tegen uithuwelijking en vindt onderwijs erg belangrijk voor haar ontwikkeling. Als het zover zou komen, dat ze wordt uitgehuwelijkt, dan zou ze van huis weglopen. Dat hoeft nu niet, want ze gaat net als de andere meiden voor haar veiligheid naar een school met internaat.

Mercy

Mercy (2005) is per januari 2019 gestart. Mercy’s vader is in 2016 overleden. Haar moeder bleef achter met zeven kinderen. Mercy is de tweede in het gezin. Haar oudere zus was 15 toen ze werd uitgehuwelijkt. Haar moeder is bang dat familieleden van haar man Mercy zullen uithuwelijken. Ook Mercy is erg angstig door deze situatie. Ze is daarom heel blij dat ze nu naar de middelbare school kan gaan.

Gladys

Gladys (2004) is in januari 2019 gestart. Ze komt uit een heel grote familie: haar vader heeft vijf vrouwen en 35 kinderen. Haar directe zussen zijn al uitgehuwelijkt. Pijnlijk is dat met de bruidsschat (een aantal koeien) weer de bruidsschat voor de zoons betaald wordt. Hoe dan ook, het komt als geroepen dat Gladys nu naar de middelbare school kan. Haar moeder ondersteunt dat ook van harte.

Eerstejaars vervolgopleiding

Tweedejaars vervolgopleiding

Chelsea

Chelsea (2004) gaat sinds januari 2018 naar dezelfde middelbare school als een aantal andere meiden van Kamaria. Maar pas sinds 2021 via onze stichting. Na de lockdown van 2020 keerde ze namelijk niet terug op school. Ze mocht niet van haar vader. Hij had andere plannen voor haar: hij wilde haar uithuwelijken. Chelsea vluchtte midden in de nacht van huis en liep 50 km door de wildernis. Ze klopte aan bij AJAM, onze lokale partner. En zo kwam bij ons te vraag of wij ook Chelsea wilden steunen. Natuurlijk wilden wij dat! In 2022 slaagde Chelsea voor haar examen. Ze woont nu in een opvanghuis omdat ze niet naar haar familie terug kan. Hoe lang ze nog in deze veilige omgeving kan blijven is de vraag. Een onzekere en onveilige situatie.

Grace

Grace (2000) is in januari 2017 gestart op het voortgezet onderwijs. In juni 2021 behaalde zij haar examen. Toen het ons gelukt was voldoende geld in te zamelen kon Grace in januari 2022 starten met de vervolgopleiding ‘Community Development and Social Work’.

In september 2016 ontmoette Judith haar toevalligerwijze in de hut van haar familie. Judith mocht een foto maken. Grace sprak zich uit en zei dat haar vader haar wilde uithuwelijken, maar dat zij haar school wilde afmaken. In die donkere hut was ze als het maanlicht. En omdat Judith haar naam niet wist, noemde ze haar ‘Kamaria’, dat in het Swahili ‘zoals het licht van de maan’ betekent.

Margaret

Margaret (2004) is in januari 2017 gestart op het voortgezet onderwijs. In juni 2021 behaalde zij haar examen. Toen het ons gelukt was voldoende geld in te zamelen kon Margaret in januari 2022 starten met de vervolgopleiding ‘Community Health and Development’.

Margaret is het zusje van Grace. Zij was bijna aan de beurt om ook uitgehuwelijkt te worden. Daarom besloten we te zorgen voor het schoolgeld van Margaret, zodat ook zij naar school kon. Ze startte tegelijk met haar zus Grace, maar wel op een andere school. Margaret is erg blij dat ze naar school kan en hoopt in de toekomst iets te kunnen betekenen voor haar familie.

Meer meisjes hebben onze hulp nodig

We weten nog niet wie het zijn. We kennen ze nog niet. Maar één ding weten we wel: onderwijs is de sleutel voor de toekomst van deze meisjes. Na de basisschool zijn ze te jong om te trouwen. We willen ze de kans geven op een beter bestaan. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor hun familie en gemeenschap.

Zo kun jij helpen!

Door Kamaria naar school te steunen investeer je in de toekomst van onze meisjes en hun gemeenschap.

Geef aan Kamaria

Heel makkelijk te regelen via een overboeking. Voor een eenmalige of periodieke gift. Alles is welkom.

Kom in actie

 Wil je iets doen voor Kamaria? Heel graag! Wij hebben onze beste ideeën voor jou op een rijtje gezet. 

Sponsor een meisje

Door het sponsoren van een specifiek meisje verzeker je haar van een nieuwe toekomst.

I must make an effort to achieve my dreams and goals so I can help others in the way you have been helping me.
Grace